Koç, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, AK Parti'nin Milli Görüş çizgisinden ayrılarak, hangi teslimiyet pazarlıkları ile kurulduğunu bilen kadro içerisinde olduğunu, yakın geleceğin, Arınç'ı da AK Parti'yi de kirli işbirliğinin araçları olarak değerlendireceğini'' ileri sürdü.
Koç, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CHP ile ilgili sözlerini değerlendirdi.
Arınç'ın, ''CHP parti bile değil'' dediğini ifade eden Koç, bu sözleri ''kerameti bir tek kendisini bağlayan saçmalamalar'' olarak nitelendirdi.
CHP'nin tarihsel süreçte ulusal mücadeleyi, aydınlanma devrimlerini, birçok iç ve dış güce karşı gerçekleştirdiğini belirten Koç, ''Bugün, eğer kendisi bir siyasi figür olarak ortalarda gezebiliyorsa bunu bu mücadeleye borçlu olduğunu bilecek kadar akıllı olduğunu sanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
''AK Parti'nin, Irak savaşı öncesi, dış güç odaklarının siparişi üzerine kurulmuş bir siyasi yapı, bir parti olmaktan öte büyük bir koalisyon olduğunu'' iddia eden Koç, şunları kaydetti:
''AKP içinde, devleti radikal dinci unsurların planlarına göre oluşturmak isteyenler, ulusu, etnik temelde bölme gayretini kamufle ederek AKP'ye iltica edenler, AKP ile gerçekten demokratikleşeceğiz düşüyle kendinden geçen saf liberaller, iktidar gücünün parasal rantına talip olan sermaye çevreleri, siyasi vicdanlarını devremülk gibi kiraya veren koltuk heveslisi solcular bulunmaktadır.
Bülent Arınç, AKP'nin Milli Görüş çizgisinden ayrılarak, hangi teslimiyet pazarlıkları ile kurulduğunu bilen kadro içerisindedir. Kuşkusuz yakın gelecek tarih, Arınç'ı da AKP'yi de bu kirli işbirliğinin araçları olarak değerlendirecektir. Sahneye veda etmeye hazırlanana bu siyaset gevezesi kişinin, son demlerini siyaset çukurunda geçirmesi gerçekten hazindir. Kamuoyu kendisini irtifa yoksunu, boş konuşma uzmanı, kırmızı noktalı bir siyaset figürü olarak hatırlayacaktır.''