CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan deprem açıklaması:

"Devletin de belediyelerin de artık hem yapılaşmada hem de diğer konularda deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden ciddi tedbirler alması gerekiyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Devletin de belediyelerin de artık hem yapılaşmada hem de diğer konularda deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden ciddi tedbirler alması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Torun, yazılı açıklamasında, iklim krizinden sonra Türkiye'nin her yanının daha önce görülmeyen doğal afetlere açık hale geldiğini belirtti.

Hem yerel yönetimler yasasında hem de diğer yasalarda bu gerçeğe göre yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Torun, "Devletin de belediyelerin de artık hem yapılaşmada hem de diğer konularda deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden ciddi tedbirler alması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ordu ve komşu illerin de deprem tehlikesi altında bulunduğunu aktaran Torun, bu kentte acilen bina stokunun incelenmesi ve tüm ilçeleriyle depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gündem Haberleri

Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı
Kar Yağdı, Aydos Kalesi Kartpostala Döndü
Kış Festivali’ne yoğun katılım trafiği felç etti