Ceviz ağacına şekil veren üçüncü kuşak baston ustası

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde üçüncü kuşak olarak bastonculuk mesleğini sürdüren Cumali Birol, ceviz ağacına şekil vermeye devam ediyor.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde üçüncü kuşak olarak bastonculuk mesleğini sürdüren Cumali Birol, ceviz ağacına şekil vermeye devam ediyor.

Dedesinden kalma bastonculuk mesleğini sürdüren Cumali Birol, ceviz ağacından hediyelik baston türleri üretmeyi sürdürüyor. Göz kamaştıran el emeği göz nuru bastonlarıyla ilçenin tanıtımına da katkıda bulunan Cumali Birol, "Bastonculukta bir devrim yapıyoruz. Üç kuşaktır devam eden bastonculuk sanatımızı dördüncü kuşağa devretmek istiyoruz. Bu mesleği severek yapıyoruz ve yaptığımız bastonlar kesinlikle ceviz ağacından, manda, sığır ve koç boynuzundan yapıyoruz. Çünkü marka üretiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

KONYALI İŞ ADAMI VEFAT ETTİ
ÇİN ALTIN VE GÜMÜŞ TOPLUYOR
AVRUPA ELEKTRİKLİDE REKOR KIRDI
İŞTE DÜNYANIN EN ADİL ZENGİNLERİ
SIFIR ALIP TRAFİĞE ÇIKMA DÖNEMİ BİTİYOR