CENTCOM Komutanı Votel, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel ve beraberindeki askeri...

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel ve beraberindeki askeri heyeti kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun hazırlıkları, Peşmerge güçlerinin uluslararası koalisyon güçleriyle Irak merkezi hükümeti arasındaki dayanışması ve Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Votel'in Musul operasyonu ve Suriye'de terörle mücadele konularında Barzani'nin fikirlerini öğrenmek istediği ifade edildi.

Söz konusu operasyonun ayrıntılı şekilde ele alındığı görüşmede, operasyonun önündeki engellerin de masaya yatırıldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca her iki tarafın da "Musul'un geri alınması için hazırlanan askeri planın yanı sıra bölgedeki istikrar ve güvenin temin edilmesi, Musul'daki etnik ve dini unsurların başına başka felaketlerin gelmemesi ve haklarının garanti altına alınması için siyasi bir planın gerekliliği konusunda hemfikir olduğu" bilgisine yer verildi.

Görüşmenin diğer bölümünde ise Suriye'de teröre karşı verilen mücadelenin ele alındığı belirtildi. Bu konuda görüşlerini ifade eden Barzani'nin genel olarak Suriye'deki gelişmelerden, özel olarak da Kürtlerin geleceğinden endişeli olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?