Temel atma törenine Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti Milletvekilleri Hasan Angı, Kerim Özkul, AK Parti Milletvekili Adayları, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Ali Öztürk, Bülent Arı, Ramser Asya iş Ortaklığı adına Ayhan Akkoyun ve sanatçı Coşkun Sabah katıldı.
AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, açılışta “Konutlarda güvenliğini sağlamak insanlarımızın rahat bir ilçede yaşamalarını temin etmek için belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konutların kazasız belasız bitirmelerini tüm mülk sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Vali Aydın ise Konya’nın medeni bir kent olduğuna vurgu yaparak “Bir şehrin gelişmiş olabilmesi için bazı kıstaslar vardır. Fert başına düşen yeşil alan miktarı, meydanlarının bulvarlarının düzenli olması çevresel etkilerin gelişmiş olması, konutlarının yaşanabilir seviyede olabilmesi, kısaca orada yaşayan insanların belirli ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde olması gerekir. Konya’mız bu konuda çok şanslıdır” dedi.
Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözüyle konuşmasına başlayan Tuzcuoğlu ise, “Çaybaşı Konutları’nın temel atma töreniyle birlikte belediyemizin kentsel dönüşüm çalışmalarında bir milat yaşatmış oluyor. 20 yıldır devam eden ama bir türlü bitemeyen bu projeyi Meram Belediyesi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje meram belediyesi için yeni bir doğuştur. Tabi doğuş birden gerçekleşmedi, alnımız çok terledi. Meram’ın bu noktaya geleceğinin ayak seslerinin çok önlerden duyulmaya başladı” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından temel atma töreni için bir araya gelen protokol üyeleri birlikte butona bastılar. M. Sait Canoğlu-Memleket