Çanakkale’deki orman yangınında yaklaşık 1 dönüm alan zarar gördü

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Gürece köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 1 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Gürece köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 1 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Yangın, saat 14.22 sıralarında ormanlık alanda nedeni henüz belli olmayan bir şekilde başladı. 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine ekipler yaklaşık 10 dakika içinde yangına müdahale etti. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına; 4 yangın söndürme helikopteri, 2 uçak, 15 arazöz, 2 dozer, 7 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile çevre belediye ve kurumlara ait ekipler müdahale etti.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 1 dönümlük ormanlık alan yanarak küle döndü.

Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Satılık binada define kazısı polise takıldı
Seçkin Yalçın şehit oldu
KONYA'DAKİ OPERASYONDA SON DURUM
Konya dahil 10 ilde "change" operasyonu: 8 tutuklama
ALACABEL'DE SON DURUM