Çanakkale'de telefon dolandırıcılığı iddiası

Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları hemşireyi 22 bin 400 lira dolandıran 3 kişi, İzmir'de yakalandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları hemşireyi 22 bin 400 lira dolandıran 3 kişi, yaklaşık 5 saat süren takip sonucu İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, S.Y. (35), M.O. (26) ve M.Ç. (25), hemşire Ç.T'yi telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı.

Terör örgütü ile bağlantısının tespit edildiğini belirterek kandırdıkları hemşireye yardım sözü veren zanlılar, bunun için Ç.T'den talep ettikleri 22 bin 400 lirayı havaalanı mevkisine bırakmalarını istedi. Ç.T, parayı zanlıların söylediği yere bırakarak bölgeden ayrıldı.

Zanlılar bir süre sonra Ç.T'nin bıraktığı parayı alarak İzmir plakalı bir otomobil ile bölgeden uzaklaştı.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan Ç.T, durumu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu şüphelilerin İzmir istikametine gittiğini tespit etti.

Yaklaşık 5 saat süren takip ve çalışmanın ardından S.Y, M.O. ve M.Ç. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yakalandı.

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.



AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü