Çanakkale'de 30 düzensiz göçmen yakalandı

Organizatör oldukları değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 30 düzensiz göçmen yakalandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bayramiç-Çan karayolundaki uygulama noktasında şüphelendikleri iki hafif ticari aracı durdurdu.

İlhan Y. ve Olgun Y'nin kullandığı araçlarda yapılan aramada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 30 düzensiz göçmen gözetim altına alındı.

Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

Afganistan uyruklu göçmenleri İstanbul'dan Ayvacık'a götürüldükleri öğrenilen ve organizatör oldukları değerlendirilen sürücüler ile iki kadın gözaltına alındı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı