Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Protestolarda ölenlerin sayısı 35'e çıktı

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütünün liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından çıkan protestolarda ölenlerin sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, Wani'nin 8 Temmuz'da öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda çoğu 26 yaşından küçük 35 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında geçen cuma günü çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüş, çatışmaların da yaşandığı protestolarda Hindistan güvenlik güçleri protestoculara biber gazı ve gerçek mermilerle müdahale etmişti.

Olayların büyüyebileceği gerekçesiyle Hindistanlı yetkililerin Cammu Keşmir bölgesindeki birçok kent ve köyde ilan ettiği süresiz sokağa çıkma yasağı 5. gününde de devam etti.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.


AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?