Cammu Keşmir'de çatışma

Çatışmada 3 direnişçi ve 1 Hint askeri öldü

ANKARA (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint askerleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmada 3 direnişçi ve 1 Hint askeri hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, Cammu Keşmir'in güneyindeki Kulgam ilçesi kırsalında direnişçilerin Hint ordusuna ait askeri konvoya saldırı düzenlediğini belirtti.

Çıkan çatışmada 3 direnişçi ve 1 Hint asker öldü, 1 direnişçi ise yaralı olarak yakalandı.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.


AA

Gündem Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan klima araştırması
İznik'te Gelin Alma Töreninde Damada Unlu Su Varilli Şaka
Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ