Çalışmalar başladı! Tüketicinin korunması için uluslararası ağ kuruluyor

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, AB mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının daha güçlü bir uluslararası tüketici ağı ve"Tüketicinin Korunması için STK'ların Kapasitesinin Artırılması Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının "Tüketicinin Korunması için STK'ların Kapasitesinin Artırılması Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Derneği bünyesinde, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı proje toplantısında, tüketici haklarını tartışmak, bilinçlendirmek ve iyi uygulama örneklerini çıkarmak için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Ankara'da yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik, projenin amacının "Tüketicinin Korunması için STK'ların Kapasitesinin Artırılması" olduğunu belirtti. Bunun için STK'ların örgütsel ve kurumsal kapasitesini güçlendirmek istediklerini kaydeden Nazik, tüketicinin korunmasına ilişkin izleme, lobi, savunuculuk ve karar alma süreçlerine katılmak, tüketicinin korunmasına ilişkin politika geliştirmek, Türkiye'deki demokratik yaşamı iyileştirmek için STK'ların kamu politikasına ve karar alma sürecine katılımının arttırılmasını sağlamak gerektiğini ifade etti.

Nazik, daha güçlü bir uluslararası tüketici ağı oluşturulması ve tüketicinin korunmasına ilişkin politika geliştirerek, sorunları çözmeye katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Toplantıya katılan temsilciler ise çalıştaylar, çalışma ziyaretleri, izleme çabaları, işbirlikçi toplantılar, bir yol haritası ve politika önerileri yoluyla Türkiye'deki demokratik yaşamı iyileştirmek için STK'ların kamu politikasına ve karar alma sürecine katılımını artırılmasıyla ilgili görüşlerini ifade etti.

Bu arada toplantıda, çalışma yapacak ana hedef grupları belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Simit Fiyatlarına Yönelik Yönetmelik Değişikliği Yürürlükte
Çiftçiler buğday için fiyat bekliyor
Aksaray’ın küçük Adana’sı seracılıkla geçiniyor
ABD'de İlk Banka İflası
İhracata Yasak Geliyor: Tavuk Fiyatları Ne Zaman Düşecek?