Büyükşehir Belediyesi, Kuşkonmaz hasadına başladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, "Aydın Çiftçi Merkezi"nde dikim faaliyetlerinin yanı sıra dikimi önceden yapılan ürünlerin hasadını da yapıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, "Aydın Çiftçi Merkezi"nde dikim faaliyetlerinin yanı sıra dikimi önceden yapılan ürünlerin hasadını da yapıyor. Hasat edilen ürünler Halk Ege Et marketlerinde tüketiciyle buluşturuluyor.

Aydın çiftçisine katma değeri yüksek ürünler kazandırmak için kurulan "Aydın Çiftçi Merkezi" bu misyonunun yerine getirmeye devam ediyor. Geçen yıllarda dikimi gerçekleştirilen kuşkonmazlardan yapılan hasat, bu yıl da tüketicilerle buluşmaya başladı. Ekonomik değeri oldukça yüksek olan ve Aydın iklimine uygun olan kuşkonmaz, iç piyasada değerlendirilmesinin yanı sıra ihraç da ediliyor.

Böylesine değerli bir bitkiyle ilgili deneyim elde etmekten memnun olduklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, elde edilecek olan fideleri önümüzdeki dönemde vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu, kuşkonmaz üretimiyle ilgili elde ettikleri deneyimi isteyen kurum ve çiftçilerle paylaşmaya hazır olduklarını da belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti
DAĞLARIN EFELERİ YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ
Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan