Büyükhelvacıgil: Mini kriz yaşadık

KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ekonomideki son gelişmeleri “Önemli olan bu mini krizleri sağduyulu bir biçimde idare edebilmek, krizin temel nedenleri üzerine gidebilmektir” şeklinde değerlendirdi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ekonomideki son gelişmeleri Kurlardaki yükseliş ve düşüş eğilimi bir kriz habercisi olarak algılamıyoruz” şeklinde değerlendirdi. 


Büyükhelvacıgil, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kurlarda gözlenen sert artışlar ekonomik durum ve istikrar üzerinde kaygılar uyandırdığını dile getirerek bunun, içerde ve dışarıda gelişen olayların bir sonucu olduğunu kaydetti.  Döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve düşüşlerin “bir kriz habercisi olarak algılanmaması” gerektiğini savunan Büyükhelvacıgil, “Kurların yeni bir dengeye taşınması, ihracatçının ayakta kalabilmesi, ithal tüketim mallarının pahalanması sonucunda ithalatın bir miktar caydırılması için zorunludur” ifadelerine yer verdi.


Ülkede siyasal kriz senaryolarına izin verilmemesi, siyasal çekişmeler uğruna ülkenin geleceğini derinden etkileyen olaylara yol açılmaması gerektiğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, enerji kaynaklarının önemine işaret ettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Netice itibariyle kurlarda her zaman ani iniş ve çıkışlar olabilir. Önemli olan bu mini krizleri sağduyulu bir biçimde idare edebilmek, krizin temel nedenleri üzerine gidebilmektir. Her sorunu bir fırsat olarak algılamak ve sorunları masaya yatırarak daha iyi bir konuma gelmek hedef olmalıdır.”


Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?