Büyükada'daki toplantıya ilişkin davada ara karar

Mahkeme heyeti, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi

İSTANBUL (AA) - Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, sanıkların savunmalarının ardından avukatlar beyanda bulundu.

İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve dosyası bu dava dosyası ile birleşen, Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç'ın avukatları da müvekillerinin tahliyelerini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kılıç'ın üzerine atılı suçun niteliği, HTS kayıtları gibi nedenleri dikkate alarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bazı tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerini kaldıran heyet, duruşmayı 31 Ocak 2018'e erteledi.


AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN