Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören düzenlendi

KONYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören gerçekleştirildi.

Konya'da Anıt Meydanı'ndaki tören, Konya Valisi Yakup Canbolat'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Diğer kurum ve kuruluşların da anıta çelenk bırakmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Sirenlerin çaldığı sırada meydana açılan yollarda yayalar saygı duruşuna eşlik ederken, sürücüler de araçlarını durdurdu.

Konya Devlet Tiyatrosunda devam eden anma programında, öğrenciler tarafından Atatürk'ün son dönemlerinin anlatıldığı oyun sahnelendi.

Törene, Vali Canbolat'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Karaman

Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saatler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'i gösterdiği sırada sirenler çaldı. Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Piri Reis Kültür Merkezinde devam eden programda, Atatürk'ün kendi sesinden oluşan slayt gösterisi izlenerek, sevdiği türküler seslendirildi.

Programa, Garnizon Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Levent Tutuk, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Aksaray

Kent Meydanı'ndaki törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Vali Pekmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk'ün sadece 10 Kasım'da değil, her zaman anılması gerektiğini söyledi.

Onun düşüncelerinin iyi anlaşılması, ülke için neler yaptığının iyi kavranması gerektiğini vurgulayan Pekmez, "Onlara çok şeyler borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz." dedi.

Belediye Tiyatro Salonundaki anma programında da Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu öğretmeni Bülent İçli, Atatürk'ün Liderlik Vasıfları konulu konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu program, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.

- Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan törende, yoldaki araçlar korna çalarak sirenlere eşlik etti.

Tören, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) salonunda yapılan anma programlarıyla devam etti.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Şahin Kılıçaslan, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik