Bush'a, şarkılı protesto

Rock müziği sanatçısı Haluk Levent, MKM'de verdiği konserinde "Aç Penceresi" adlı şarkısında ABD Başkanı W. Bush'u protesto etti.

Zeki KÜÇÜKKÖK

Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde organize edilen "Geleneksel Altınbaşak Kültür-Sanat ve Spor Festivali" devam ediyor. Her akşam saat 20.30'da gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Mustafa Gümüş'ün yaptığı festivalin ikinci günü Uğur Demirci'nin konseriyle başladı. Güzel sesi ve yorumuyla izleyenlere hoş bir konser sunan Demirci'nin ardından sahneyi Rock müziği sanatçısı Haluk Levent aldı.

Levent, "Aç Pencereni" adlı albümünde yer alan ABD Başkanı George W. Bush için yazdığı ve onu protesto eden bir şarkısını da seslendirdi. Albümünde anti –Amerikancı bir söylem olmadığını dile getiren yorumcu "Terörün zaman zaman kendini gösterdiği kimi yerlerde sadece terörü değil, terörü oluşturanları da suçlamak lazım. Bu eserim Amerikan Başkanı George W. Bush'adır" dedi. Haluk Levent'in "Cennetten değilsin bilirim. Çığlıklara sebepsin duyarım. İçimde büyür korkum, nefretim" gibi sözlerin yer aldığı eseri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser arasında Haluk Levent'e Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir ile birlikte hediye takdiminde bulunan Başkan Akyürek ise yaptığı konuşmasında "Bugün burada değerli sanatçımız Haluk Levent'i konuk ediyoruz. Sanatçımız sadece sanatıyla değil; insanlığa, çevreye bakışı, insan hakları konularındaki duyarlılığı ile de dikkate değer. Dünyada terörden, hak ihlallerinden, zulümlerden bahsediliyor. Hz. Mevlana diyor ki 'bir canım var benim, ama belki yüz bin bedenim var. Seni inciten beni de incitir'İşte bu bakış açısı, bu düşünce, bu duruş problemlerimizi çözecek. İnsanlar arasında renk, ırk, dininden dilinden ayrım yapanlar bu problemleri çözemezler. Değerli sanatçımızı bu onurlu katkıları dolayısıyla kutluyorum" dedi.

Konserde organizasyon genelde iyi olmasına karşın, bazı görevlilerin basına zorluk çıkarması ise eleştirildi.

Kültür Sanat Haberleri

Hierapolis’te Yeni Dönem: Antik Kentin Ruhuna Dokunan Modern Dokunuş
Atıklardan yaptıkları müzik aletleri ile konser verdiler
Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen