Bursa'daki cinayet davası

Tutuklu iki sanıktan birine "cinayeti azmettirmek", diğerine de "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istendi

BURSA (AA) - Bursa'da, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden sanıkların yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Birol Hacıoğlu ve Adem Terzi ile tutuksuz yargılanan M.B, müştekiler, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Adem Terzi, savunmasında, ölen Serdar Aktaş'ın, Hacıoğlu'na saldırıp, küfrettiğini öne sürerek, maktule ateş ettiğini, öldürme kastı bulunmadığını, pişman olduğunu söyledi.

Sanık Birol Hacıoğlu ise olay günü sokakta yürürken karşı taraftan 3 araç geldiğini ve bunlardan inenlerin kendisine doğru koştuğunu belirtti.

Hacıoğlu, 2-3 el silah sesi duyduğunu ama nereden geldiğini görmediğini aktararak, şunları dile getirdi:

"Ömer Demir, araçtan iner inmez benim boğazıma sarıldı. Bu sırada sağ tarafımdan av tüfeğiyle ateş edildiğini duydum. Ömer ikinci kez boğazıma sarılmaya kalkışınca arkamdan bir silah daha patladı. O sırada Ömer yaralandı ve bu sefer Serdar Aktaş boğazıma sarıldı. Ben de iki elimle Serdar'ın bana yaptığı hamleyi yatıştırmaya çalıştım. Arkamdan yine silah sesi geldi. Silahın bana mı yoksa saldırganlara mı atıldığını bilmiyorum."

Adem Terzi'nin, yanında çalıştığını ifade eden Hacıoğlu, "Adem Terzi benim elemanımdır. Olay sırasında orada olup olmadığını bilmiyorum. Adem Terzi'ye karşı benim suç işlemeye azmettirmem olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Maktulün eşi Tülay Aktaş ise sanıklardan şikayetçi olmazken, ağabeyleri İbrahim ve Yavuz ile babası İbrahim Aktaş şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, Birol Hacıoğlu ve Adem Terzi'nin tutukluluk halinin devamına, şahitlerin dinlemesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Hacıoğlu hakkında "cinayeti azmettirmek", Adem Terzi hakkında ise "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

- Olay

Merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Uğur Sokak'ta, 28 Haziran'da Serdar Aktaş (36) ve Ömer Demir (27) ile Adem Terzi ve Birol Hacıoğlu arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancayla vurularak yaralanan Aktaş ve Demir, 112 Acil Servis ekiplerince Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Sırtı ve göğsüne iki mermi isabet eden Aktaş, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kaçan şüphelilerden Adem Terzi yakalanmış, Birol Hacıoğlu ise olaydan yaklaşık bir ay sonra polisle girdiği silahlı çatışmanın ardından gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik