Bursa'da tarihi eser operasyonu

Manisa'dan getirdikleri tarihi eserleri, Bursa'da satmaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'da, tarihi eser kaçakçılığı yapmaya çalıştıkları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa'da ikamet eden S.B'nin yolcu otobüsüyle kente tarihi eser getireceği ihbarını alan Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Otobüsü Balıkesir-Bursa karayolunda durduran jandarma ekiplerinin yaptığı arama ve kontrollerde, S.B'ye ait poşette tarihi nitelikte olan 114 gümüş sikke, 196 bronz sikke, 2 Fransız sikkesi, İngiliz madalyonu, bronz yüzük, idol obje ve 6 bronz ok ucu ele geçirildi.

Tarihi eserler, Bursa Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

S.B. (36) ve birlikte hareket ettiği belirlenen A.B. (43) gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!