Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün emniyetteki "mahrem yapılanması"nda yer aldığı iddia edilenlerin de aralarında bulunduğu 26 zanlı yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kapatılan Vizyon Akademi Derneğinde aktif faaliyet gösterenler ile Bursa Lale Eğitim ve Kültür Derneğinin kurucularının da aralarında olduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bazı şüphelilerin FETÖ'nün emniyetteki "mahrem yapılanması"nda yer aldığı, bazılarının ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı da belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kentteki bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 26 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildi.

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI