Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hulusi Doğan getirildi

Mustafa Bozbey’in tutuklanmasıyla boşalan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, yeni başkanvekili seçilene kadar Vali Yardımcısı Hulusi Doğan getirildi.

Bursa siyasetinde hareketli saatler yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hakkında verilen tutuklama kararı sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından hızlı bir kararla görevden uzaklaştırıldı. Kararın ardından belediye yönetiminin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, beklenen açıklama Bursa Valiliği'nden geldi.

Geçici Başkan Vali Yardımcısı Hulusi Doğan Oldu

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, sürecin aksamaması adına gerekli adımların atıldığını duyurdu. Yapılan resmi açıklamaya göre; Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeni bir başkanvekili seçilene kadar, tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Vali Yardımcısı Hulusi Doğan belediye başkanlığı görevine vekaleten atandı.

Süreç Nasıl İşleyecek?

İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle başlayan bu geçici dönem, belediye meclisinin kendi içinden bir başkanvekili seçmesiyle son bulacak. Bu süre zarfında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sevk ve idaresi tamamen Hulusi Doğan koordinesinde yürütülecek. Şehirdeki projelerin ve belediye hizmetlerinin aksamadan devam etmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

BURSA Haberleri

Kentin içme suyunu besleyen derede korkutan manzara
Okulun yanındaki inşaat, bahçesinin çökmesine sebep oldu
Dürdane Rampası'nda Asfalt Çalışması: Trafik Kilit!
Kayapa TOKİ’ye Yeni Yağmur Hattı
Turna Avına Çıkan Balıkçıların Oltasına Dev Yayın Balığı Takıldı