Burkina Faso'daki darbe girişimi

Ülkede Eylül 2015'teki darbe girişimine ilişkin iddianame Vagadugu Askeri Mahkemesine sunuldu

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso'da Eylül 2015'teki darbe girişimine ilişkin iddianame mahkemeye sunuldu.

Adli yetkililer, darbe girişimine ilişkin iddianamenin Vagadugu Askeri Mahkemesi'ne sunulduğunu açıkladı.

İddianamede aralarında darbe girişiminin başındaki General Gilbert Diendere'nin de olduğu 107 şüphelinin yer aldığını söyleyen yetkililer, mahkemenin iddianameyi incelemesinin günlerce sürebileceğini bildirdiler.

Eski Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı, Eylül 2015'te başkent Vagadugu'da yapılan kabine toplantısını basarak yönetime el koyduğunu ilan etmişti.

Darbe ile yönetimden uzaklaştırılan dönemin Devlet Başkanı Michel Kafando, bir hafta sonra iktidarı geri aldığını, başkanlığını yaptığı geçici hükümetin yönetime geri döndüğünü açıklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor