Bunları Kemal Kılıçdaroğlu söyledi! Ortağına toz kondurmadı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında HDP'nin kapatılması için açılan dava ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçaroğlu, "Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal savcılığa talimat, "bunu kapatın" diyorlar. Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten bir parti destek almazsa tarihin çöp sepetine gider." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Bir bakıyorsunuz bir milletvekili attığı bir tweet dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılıyor. Yargıtay hemen talimat veriyor yıldırım hızıyla milletvekilliği düşürülüyor. Hangi adalet? Yukardakiler ya da saraydakiler Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar.

Onların dışında bu ülkede müslüman yok. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan ise bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz, bu haksızlığı öfkeyle nasıl besliyorsunuz siz? Bunu anlamak mümkün değil.

Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal savcılığa talimat, "bunu kapatın" diyorlar. Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten bir parti destek almazsa tarihin çöp sepetine gider. Hem demokrasi, milli irade diyeceksiniz sonra kalkacaksınız sonra hukuka aykırı pek çok uygulamanın altına imza atacaksınız. Bu doğru değil arkadaşlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

’Altılı Masa’nın 2 genel başkanı partilerine veda etti
İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu
Meral Akşener'den veda konuşması: Bedeli ben ödedim, hesabı siz tutacaksınız
CHP Teklifi Verdi: Asgari Ücrete 3 Ayda Bir Zam Olsun
AK Partili İsim İsyan Etti: Belediyeler Borç Batağında