Bulgaristan’da silah fabrikasında patlama

Patlamada iki kişi hayatını kaybetti

SOFYA (AA) – Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Kazanlık şehrinde faaliyet gösteren Arsenal Silah Fabrikası’nda meydana gelen patlamada iki kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

İtfaiye Genel Müdürü Nikola Nikolov, yaptığı açıklamada, barut üretim atölyesinde bağlı bir laboratuvarda yaşanan patlamada iki işçinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bölgede bulunan diğer bir işçinin de yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını aktaran Nikolov, kısa sürede söndürülen yangının binaya küçük çaplı hasar verdiğini kaydetti.

Yetkililerin olay yerinde incelemelerde bulundukları ve çok yönlü bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığı Arsenal fabrikasında daha önce 2011 ve 2014 yıllarındaki iki patlamada, toplam iki kişi ölmüştü.

AA

Gündem Haberleri

RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor