Bugün Yeni Bir Başlangıç

2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk ders zili tüm yurtta çaldı. Yaz tatilinin ardından okula dönüş heyecanı yaşayan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Özel Diltaş Eğitim Kurumlarında da yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanı yaşandı. Diltaş Anadolu Lisesi, Selçuklu ve Meram Diltaş İlkokul ve Ortaokulları ile yeni bir eğitim yılına başlangıç yapan Konya’nın “eğitimde önder” sloganı ile adından söz ettiren Diltaş, okulun  ilk gününü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlattı.  Okul Müdürlerinin yaptığı açılış konuşmalarının ardından öğrenciler günün anlamına uygun şiirler okudu. Diltaş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Adem Koluçolak’ın verdiği “İlk ders” öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. “Bir milletin bayrağı gibi dili de bağımsızlık sembolüdür.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Koluçolak: “Türkçe, dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında altıncı sıradadır. Türkçemiz, Türk kültürünün de aynasıdır. Kültürel değerlerimiz Türkçe sayesinde hayat bulur. Türkçe, bizim bayrağımızdır. O bayrağı en yüksekte dalgalandırmak, boynumuzun borcudur. Kısacası, Dil bizim zihin haritamızdır. İnsan, dil ile düşünür. Daha açık söylemek gerekirse, dili gelişen bir bireyin zekâsı da gelişir. İnanıyorum ki Diltaş öğrencileri hem belleği hem de ülkesi için daha çok okuyacak, Türkçemizi layık olduğu yere taşıyacaktır.”dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” eşsiz sözü ile konuşmasını tamamladı.

Diltaş Eğitim Kurumlarının Genel Müdürü İ. Safa Ketenci de yayımladığı mesajında iyi dileklerde bulundu. Ketenci: “ Diltaş Eğitim Kurumları olarak eğitimin; farklılıklara hoşgörülü, çağdaş, okuyan, sorgulayan, araştıran, geçmişini ve geleceğinin farkında bireyler yetiştirmek için ne denli önemli olduğunun farkındayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime bağlıdır.” 37 yıllık köklü tarihimizde olduğu gibi bu yıl da gençlere rehber olmak ve geleceğe hazırlamak için buradayız. Bu düşüncelerle, tüm öğrencilerimize, veli ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

EĞİTİM Haberleri

Selçuk Üniversitesi ve MEB İş Birliğiyle Yenilikçi Öğrenme Mekanları Tasarlanacak
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Üniversitelere yapay zeka bölümü geliyor: Konya Teknik Üniversitesi'ne yeni fakülte
Meram Fen Lisesi'nde patent rüzgârı
Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı