Bu yılın Nasreddin Hocası olacak

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen ''Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri''nde temsili Nasreddin Hoca'nın, ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin olacağı bildirildi.

 Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçı Rasim Öztekin'in İstanbul Beykoz'daki evinde konunun detaylarını görüşmek için bir araya geldiklerini ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Yıldız, Rasim Öztekin'e temsili Nasreddin Hoca görevini üstlendiği için teşekkür etti.

Öztekin'in ise bu yılın Nasreddin Hoca'sı olarak kendisini seçtikleri için Akşehirlilere teşekkür ettiğini aktaran Yıldız, daha önce konuk olarak iki kez Akşehir'e, Nasreddin Hoca Şenliği'ne geldiğini söylediğini belirtti.

Yıldız, ziyarette Öztekin'in ''Orada gördüğüm çok güzel bir şey vardı. Tüm Akşehirliler Nasreddin Hoca gibi göründü bana. Çünkü hepsinde aynı zeka pırıltısı, aynı espri, aynı nüktedanlık vardı. Akşehir'e seneler sonra tekrar geleceğim için ve Nasreddin Hoca olacağım için çok keyif aldım'' dediğini kaydetti.

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'nın hatırasına düzenlenen ve bu yıl 52'ncisi yapılacak Anma ve Mizah Günleri'nde, bu görevi bugüne kadar Erol Günaydın, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Kadir Çöpdemir, Halit Akçatepe, Emin Olcay, Cenk Koray gibi birçok isim üstlenmişti.

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!