"Bu Sefer Birlik Vakti" toplantısı

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan:- "Terörün amacı toplumda korku yaratmaktır. Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, terörün amacının toplumda korku yaratmak olduğunu belirterek, "Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir." dedi.

Eyüp Ensari Konağı'nda "Bu Sefer Birlik Vakti" konulu toplantı düzenleyen Turan, seferberlik ve düşmanla mücadele halinin sadece devletlerin işi olmadığını söyledi.

Devletin kendisine yönelen tehdidi her zaman bertaraf edeceğini vurgulayan Turan, millet olma şuurunda ise her şeyi devlete bırakmama gibi bir geleneğin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Derin millet dediğimiz şey, milletin örgütlenmiş, teşkilatlanmış sivil toplum örgütleridir. Haftaya cuma günü hep beraber Diyarbakır'a gidiyoruz. Oradan Batman'a geçeceğiz. Doğudan, batıdan, Balkanlardan, ülkemizin en ünlü yerlerinden, sivil toplum örgütlerimize gideceğiz, namazı orada kılacağız. Kardeşlerimizle kol kola, omuz omuza fotoğrafımızı vereceğiz. Bu neyin çabası? Her şeyi devlete bırakmamanın çabası, derin milletin çabası."

Terörün amacının toplumda korku yaratmak olduğunu dile getiren Turan, "Buna karşı tek bir çağrı ve reçete vardır. Geçtiğimiz günlerde özellikle Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı reçete. Korkuyu korkutmak, bunun üstüne gitmek gerekir. Korkuyu yenmenin tek bir reçetesi, korkmadığını söylemek, alanlara çıkmaktır, kaçmak değildir." ifadesini kullandı.

Hasan Turan, ülkenin zaafa uğramasından hiç kimsenin fayda görmeyeceğini belirterek, ülkenin kalkınmasının herkesi mutlu edeceğini, bunun da tek reçetesinin birlik olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı