"Bu Dünyadan Aşık Veysel Geçti"

Türk Edebiyatı Vakfı, Aşık Veysel'in ölümünün 46. yılı dolayısıyla panel düzenlendi

İSTANBUL (AA) Türk Edebiyatı Vakfınca Aşık Veysel'in 46. ölüm yıl dönümü nedeniyle "Bu Dünyadan Aşık Veysel Geçti" paneli düzenlendi.

Vakfın Sultanahmet'teki merkezinde gerçekleştirilen programa, gazeteci Ahmet Özdemir ve Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer katıldı.

Dedesiyle anılarını paylaşan Özer, "Dedem baharı çok severdi ve her zaman doğal güzelliklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade ederdi. Çok esprili ve yaşama sevinci olan bir insandı. Onun torunu olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Dedesinin türkülerinin yıllar geçse de halk tarafından benimsenmeye devam ettiğini, bu duyguların kuşaktan kuşağa aktarılmasının önemli olduğunu ifade eden Çiğdem Özer, "İnsanların dedemi sahiplenmesinden son derece mutlu oluyorum. O büyük bir kültürel mirastı." dedi.

Sivaslı sanatçılar Özlem Eskimez ve Erdoğan Eskimez ise panel sonrası Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdi.

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?