Bu da oldu! Konya'da doğan buzağı şaşkına çevirdi

Konya'nın Seydişehir ilçesi Ortakaraören Mahallesi'nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan İskender Çopur'un ineği tarafından dünyaya getirilen 4 burun delikli buzağı görenleri şaşkına çevirdi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, besicilikle uğraşan bir çiftçinin ineği, 4 burun delikli buzağı doğurdu.

Ortakaraören Mahallesi'nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan İskender Çopur'un ineği 15 gün önce doğum yaptı. Veteriner Ümit Doğruöz tarafından yaptırılan doğum sonrasında buzağının dört burun deliği olduğu görüldü.

Doğumu gerçekleştiren Doğruöz, "Yemlere katılan antibiyotiklerden kaynaklı oluşum döneminde bu tür anomaliler oluşuyor. Fenni yemlerde küflenme ve oksitlenme önleyici ilaç kullanıldığı için bu tür olaylar yaşanıyor. Sağlıklı bir buzağı. Burun deliklerinin tamamından nefes alabiliyor. Hepsini kullanabiliyor. İleriki safhalarda sıkıntı oluşturacak bir durum görünmüyor." diye konuştu.

Çopur ise 10 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirterek, "Şimdiye kadar başıma hiç böyle bir durum gelmedi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım, hayretler içerisindeyim. Şu an çok sağlıklı, burun deliğinin fazla olması ona bir sıkıntı yaratmıyor. Evde yaşayan herkesin gözdesi oldu." dedi.

KONYA Haberleri

Karapınar’da iki ayrı ot yangını paniğe neden oldu
GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI
Konya Antalya Arası Otoyolla 1 Saat Kısalıyor
ALEVLER KİLOMETRELERCE UZAKTAN GÖRÜLDÜ
MAHALLE SAKİNLERİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ