Bu Adana bildiğiniz Adana değil! Gören tanıyamıyor

Adana'nın en eski mahallesi Tepebağ'da duvarlar, mural art (duvar sanatı) çalışmalarıyla güzelleştiriliyor.

Adana'nın en eski mahallesi Tepebağ'da duvarlar, mural art (duvar sanatı) çalışmalarıyla güzelleştiriliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesince, Abidinpaşa ile Kızılay Caddesi arasında kuzey-güney aksındaki Ulucami Sokak'ta bulunan ve sağır duvar olarak adlandırılan 3 binanın dış cephesinde kentin görsel yapısını güzelleştirmek ve kent bütününde sanatın önemini vurgulamak amacıyla duvar sanatı çalışması yapıldı.

Sokakta bulunan sağır duvarlardan ilkinde kentin tarihi miraslarından Varda Köprüsü yer aldı. İkincisine "Kazancı Amca" figürü yapılarak sanatta el emeğinin değeri ve yaşatılması gereken el sanatlarına vurgu yapıldı.

Üçüncü duvarda ise ünlü arkeolog Halet Çambel portresi resmedildi. Halet Çambel'in kariyerinde, 1946 yılında Kayseri-Adana arasında kalan bölgedeki Hitit eserlerini incelemek için Bossert ile birlikte çıktıkları gezide Karatepe bölgesindeki kalıntılara ulaşması belirleyici olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Ayasofya Restorasyonunda Tarihi Adım: Doğu Kubbe
Çamlıdere'de Manevi Huzur Arayanların Adresi
Serhat Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Hollywood Kostümlerinin Ustası Pendik Festivali'nde
Kızı keman çaldı, anne yönetti