''Brüksel'e daha fazla yetki vermek ahmaklık olur''

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto:- ''Üye ülkelerin özellikle tarihi problemlere yararlı cevaplar verdiğinin görüldüğü bir dönemde Brüksel'e daha fazla yetki vermek ahmaklık olur''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, ''Orban nesli ise 'Ülkelerimizin çıkarlarını Avrupa'ya karşı korumalıyız' diyor. Sanki onlara Brüksel'den saldırıyorlar.'' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Schulz'un Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği röportajdaki, ''Kohl-Mitterand nesli 'güçlü Avrupa bizim ülkemizin çıkarına' sözüyle Brüksel'e yolculuk ederlerdi. Orban nesli ise, 'Ülkelerimizin çıkarlarını Avrupa'ya karşı korumalıyız' diyor. Sanki onlara Brüksel'den saldırıyorlar.'' ifadelerine cevap verdi.

Güçlü Avrupa Birliği'ni güçlü üye ülkelerin meydana getirebileceğini belirten Szijjarto, ''AP Başkanı'na göre ulus devletler yıllarca Brüksel'e daha fazla yetki verdi ama bir çok hükümet bunu kendi vatandaşlarına anlatmadı. Brüksel'de oy verenler ülkelerine dönünce sanki anonim bir güç kendilerini onaylamaya zorladı rolünü oynadılar ve bu ölümcül bir durum.'' dedi.

Brüksel'in artık problemlerle başa çıkamadığını iddia eden Szijjarto, ''Üye ülkelerin özellikle tarihi problemlere yararlı cevaplar verdiğinin görüldüğü bir dönemde Brüksel'e daha fazla yetki vermek ahmaklık olur. AB yasa dışı göçe karşı yıllardır bir şey yapamıyor. Brüksel kendini koruma konusunda aciz kaldı.'' diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü