Brüksel'deki terör saldırıları

ASEAN üyesi ülkelerin dışişleri bakanları saldırıları kınadı

CAKARTA (AA) - Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) dışişleri bakanları, salı günü Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

ASEAN'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "ASEAN üyesi ülkelerin dışişleri bakanları olarak 22 Mart'da Brüksel'de düzenlenen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ASEAN'ın terörle daima mücadele edeceği vurgulanırken, "ASEAN, saldırıların faillerinin en kısa sürede ortaya çıkarılması için Belçika'nın çabalarını desteklemektedir. ASEAN her zaman terörle mücadelede uluslararası toplumla işbirliği içinde hareket etmeye kararlıdır." denildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 22 Mart sabahı Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 31 kişi öldü, yaklaşık 300 kişi yaralandı.

AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?