Brezilya'da silahlı kişiler hastane bastı

Baskında bir hasta öldü, biri hemşire iki kişi yaralandı

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde silahlı kişilerin bir hastaneye düzenlediği baskında bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, baskının, polisle girdiği çatışmada vurulan ve Souza Aguiar Hastanesi'nde tedavi altında bulunan bir uyuşturucu kaçakçısını kaçırmak için yapıldığını açıkladı.

Görgü tanıkları, beş saldırganın hastaneye girip güvenlik güçleriyle çatıştığını, yaklaşık 15'inin de bina önünde beklediğini söyledi.

Saldırıda hastanede tedavi gören bir kişi yaşamını yitirdi, bir hemşireyle bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Saldırganlar, adı açıklanmayan uyuşturucu kaçakçısını yanlarına alarak kaçtı.

Cinayet Masası Şefi Rivaldo Barbosa, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, son derece dikkatli hazırlanmış bir saldırı. Arkadaşlarımız, güvenlik kameralarını inceliyor. Saldırganlardan ikisinin kimlikleri belirlendi. Sorumluları adalet önüne çıkarmak için her şeyi yapacağız." dedi.

Souza Aguiar, Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan kentteki turistlere önerilen beş hastaneden biriydi.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı
Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki