Bozkır’da İklim Değişikliğiyle Mücadele: 170 Sıvat Dağıtıldı

Konya'nın Bozkır ilçesinde iklim değişikliğinin hayvancılığa etkilerini azaltmak amacıyla 170 sıvat mahallelere teslim edildi. Uygulamayla hem su sıkıntısı hafifletilecek hem de yaban hayatı desteklenecek.

Konya’nın Bozkır ilçesinde iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve hayvanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla 170 adet sıvat mahallelere dağıtıldı.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen teslim törenine, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, Bozkır Ziraat Odası Başkanı ile projeden faydalanacak mahalle muhtarları katıldı.

Proje kapsamında dağıtılan sıvatlarla, hem büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yaz aylarında karşılaştığı su teminindeki zorlukların giderilmesi hem de yaban hayatının desteklenmesi hedefleniyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, törende yaptığı konuşmada, "Bölgemizde son yıllarda artan kuraklık ve sıcaklıklar, hem hayvancılığı hem de doğal yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu çalışma ile sürdürülebilir hayvancılığı desteklerken aynı zamanda çevreye ve doğaya da katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Yetkililer, dağıtılan sıvatların özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının önüne geçmede önemli rol oynayacağını belirtti. Mahalle muhtarları ise projenin hayvancılıkla geçinen kırsal bölgelerde büyük bir ihtiyacı karşıladığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA
KONYA'NIN SU GÜVENLİĞİ
Karatay’da Yarıyıl Tatiline Sanat Molası
Eksun Gıda ile Selçuk Üniversitesi’nden Konya’da Ar-Ge Protokolü