Bozkır’da Dünya Yürüyüş Günü’nde Sağlık ve Çevre İçin Adım Atıldı

Konya’nın Bozkır ilçesinde, toplum sağlığına dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla “Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Konya’nın Bozkır ilçesinde, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen anlamlı etkinlikte, sağlıklı yaşam ve çevre duyarlılığı için yüzlerce kişi aynı rotada yürüdü.
Bozkır Kaymakamlığı ve Bozkır Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı koordinasyonunda, Bozkır Gençlik Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, "Hareketli ol sağlıklı kal" ve "Sağlık için yürü" sloganlarıyla başladı.

Etkinliğe, Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer’in yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Bozkır Anıt Meydanı’ndan başlayarak Ömer Halisdemir Yürüyüş Yolu üzerinden Hisar Ardı güzergahını takip ederek Bozkır Gençlik Merkezi’ne kadar yaklaşık 3 kilometrelik parkuru tamamladı.

Yürüyüş boyunca katılımcılara, düzenli fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgiler verilirken, doğayla iç içe gerçekleştirilen bu etkinlikle çevre farkındalığına da dikkat çekildi.

Etkinlik sonunda konuşan yetkililer, bu tür organizasyonlarla hem toplum sağlığına katkı sağlandığını hem de gençlerin hareketli yaşama teşvik edildiğini belirtti.

Bozkır’da geleneksel hale gelmesi planlanan bu yürüyüş etkinliğinin, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

ALACABEL'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Seydişehir polisi şüpheli araçtan 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi
5 AYRI KAZADA 10 YARALI
LATİN AMERİKA LİDERLERİYLE BULUŞTU
HAFTA SONU YAĞIŞLI GEÇECEK