Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Kaymakamlığı koordinasyonunda; İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince 2025 yılı boyunca sürdürülen denetim ve operasyonlarda narkotik suçlara müdahalede önemli artış sağlandı.
Yıl içinde 36 şüpheli hakkında uyuşturucu madde ticareti ve bulundurma suçlarından işlem yapıldı. Operasyonlarda bonzai, esrar, metamfetamin, 160 kök kenevir ve 14 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Narkotik olaylara müdahalede bir önceki yıla göre yüzde 82 artış kaydedildi.
KAÇAK KAZIYA YÖNELİK OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI
Tarihi ve kültürel değerlere zarar veren kaçak kazı faaliyetlerine karşı yürütülen çalışmalarda 9 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi. Kaçak kazı olaylarına müdahalede yüzde 25 artış yaşandı.
ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINDA ARTIŞ
Polis sorumluluk bölgesinde 24 aranan şahıs yakalanarak tutuklandı; bu alanda 2024’e göre yüzde 50 artış görüldü.
Jandarma sorumluluk bölgesinde ise 29 aranan şahıs yakalandı; yüzde 26’lık artış kaydedildi.
SUÇ SAYISI DÜŞTÜ, AYDINLATMA ORANI YÜKSELDİ
2025 yılında ilçe genelinde meydana gelen suç olayları, 2024’e kıyasla yüzde 18 azaldı. Aydınlatma oranı ise yüzde 95’ten yüzde 99’a yükselerek asayiş hizmetlerinde verimlilik sağlandı.
GIDA DENETİMLERİNDE 4 MİLYON TL CEZA
Vatandaş sağlığını tehdit eden usulsüzlüklere yönelik gıda denetimleri kapsamında, bozulmuş veya değiştirilmiş gıda satan ya da bulunduran 8 işletme/şahıs hakkında işlem yapıldı. Bu kapsamda toplam 4 milyon TL idari para cezası uygulandı. İlgili firmaların bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilan edilen listelerde kamuoyuna duyuruldu.
2026 MESAJI: DENETİMLER SÜRECEK
Bozkır Kaymakamlığı, vatandaşların huzur ve güvenliğinin öncelik olduğunu vurgulayarak, 2026 yılında da denetim ve operasyonların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.