Bozkır ve Ahırlı'ya elektrik verilemiyor

Konya'da etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle direklerin yıkılması sonucu Bozkır ve Ahırlı'ya elektrik verilemiyor.

Dün başlayan sulu kar, Konya kent merkezi ile bağlı birçok yerleşim biriminde etkili oldu.

Bozkır ve Ahırlı'da direklerin yıkılması sonucu dün 15.00'ten bu yana elektrik verilemiyor. Yetkililer, çalışmaların sürdüğünü, sorunun ne zaman giderileceğini henüz bilmediklerini bildirdi.

 

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bozkır'da okullarda eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 10 belde ve 39 köy yolu ulaşıma kapandı. Ahırlı'da belde ve köy yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kar, Seydişehir-Antalya kara yolunda da ulaşımın aksamasına neden oldu. Kara yolu, 15. kilometreden itibaren, etkili olan kar yağışı nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, yolu trafiğe açabilmek için sabahın erken saatlerine kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

 

Bölge trafik yetkilileri, Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 1,5 metreye yaklaştığını, yağışın kesilmesiyle birlikte sabah 08.00 gibi Seydişehir-Antalya kara yolunun ulaşıma açıldığını bildirdi. Yetkililer, zincirsiz araçların geçişine izin verilmediğini, ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını kaydetti.

AA

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?