BOTAŞ petrol boru hattındaki akaryakıt hırsızlığı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 4 kişi gözaltına alındı

MARDİN (AA) - Mardin ve Diyarbakır'dan geçen BOTAŞ boru hattından çaldıkları ham petrolü karışımlı kaçak akaryakıta dönüştüren ve bu finansmandan terör örgütü PKK'ya para aktardığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 4 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilere ait 6 adreste yapılan aramada 2 tabanca, 45 fişek, ve 2 şarjör ele geçirildi.

Farklı tarihlerde 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 180 bin litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiği operasyonlarda 27 kişi de gözaltına alınmıştı. Yapılan araştırmada 2 milyon 176 bin 525 liralık petrol kaybının olduğu belirlenirken, şüphelilerin bu finansmandan terör örgütü PKK'ya para aktardığı tespit edilmişti.


AA

Gündem Haberleri

215 YENİ DİRİ FAYIMIZ OLDU
6 ŞİRKETE EL KONULDU
KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu