"Bosna Hersek'in adaylık statüsü için beraber çalışacağız"

Bosna Hersek'i ziyaret eden Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic:- "Bosna Hersek'in yıl sonuna ya da en geç gelecek yıl başına kadar aday ülke statüsü alması için hep beraber çalışacağız"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, "Bosna Hersek'in yıl sonuna ya da en geç gelecek yıl başına kadar aday ülke statüsü alması için hep beraber çalışacağız." dedi.

Vujanovic, temasları kapsamında, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vujanovic, Bosna Hersek ile Karadağ arasındaki ilişkilerin bölgede "örnek" teşkil ettiğini belirterek iki ülke arasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Vujanovic, Bosna Hersek'in AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılmasına destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek "Bosna Hersek'in yıl sonuna ya da en geç gelecek yıl başına kadar aday ülke statüsü alması için hep beraber çalışacağız." diye konuştu.

Bosna Hersek'in NATO üyeliğini de desteklediklerini vurgulayan Vujanovic, doğal güzellikleriyle bilinen Bosna Hersek'in NATO üyesi ülkelerden çok sayıda turist çekebileceğini ve bunun ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

- Karadağ'dan ortak sınır kapısı talebi

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvanic de AB'ye üyelik yolunda kaydettiği başarılar dolayısıyla Karadağ'ı tebrik ederek "Karadağ, AB üyelik sürecinde bölge ülkeleri arasında lokomotif görevi görüyor. Bu yolda hepimizi AB'ye doğru ilerlemeye itiyor." dedi.

Karadağ ile ortak altyapı projeleri yapılacağının da altını çizen İvanic, Vujanovic'in iki ülke arasında ortak sınır kapısı ve kontrol noktası olma yönündeki talebini hayata geçireceklerini söyledi.

Vujanovic, Saraybosna'daki iki günlük temasları kapsamında, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile görüşecek ayrıca Saraybosna'nın tarihi yerlerini ziyaret edecek.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı