Bosna Hersek Başsavcısı Salihovic görevinden uzaklaştırıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Konseyi Disiplin Komisyonu, Başsavcı Salihovic'i "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle geçici olarak görevden uzaklaştırdı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Başsavcısı Goran Salihovic, "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Konseyi Disiplin Komisyonu, Disiplin Savcılığının talebini değerlendirerek, Başsavcı Salihovic'i disiplin soruşturması sonuçlanana kadar geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Kararın yarından itibaren yürürlüğe gireceği bildirilirken, Salihovic'in yapacağı itirazın ise kararın uygulanmasını ertelemeyeceği ifade edildi.

Başsavcı Salihovic, Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) 25 Eylül'de yapılan "anayasaya aykırı" referandumun ertesi gününde bu eyleme yönelik dosya açarak, Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik'i "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere savcılığa çağırmıştı.

Dodik ise ifade vermeye hazır olduğunu ancak bunu Saraybosna'da değil, Sırp Cumhuriyeti'ndeki yargı kurumların yapacağını bildirerek, Salihovic'in Boşnak lider Bakir İzetbegovic'in baskısı sonucu böyle bir hamlede bulunduğunu ileri sürmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama
RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI