Boşanma Protokolünde Örnek Karar: Kedi Velayeti Protokole Eklendi

Anlaşmalı boşanma davasının protokolüne nadir görülen bir madde eklendi. Evliliği sonlandıran taraflardan Buğra B., boşandığı eşi Ezgi B.'ye iki kedinin velayetini bıraktı ve bakım masrafı olarak üç ayda bir 10 bin lira ödemeyi kabul etti.

İstanbul'da ikamet eden Buğra B., iki yıllık eşi Ezgi B.'ye karşı "evlilik birliğinin temelden sarsılması" gerekçesiyle anlaşmalı boşanma davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi'ne sunulan ve tarafların karşılıklı anlaşmasını içeren boşanma protokolünde, evliliğin sonlandırılması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. Protokole göre, Buğra B. boşanacağı eşi Ezgi B.'ye 550 bin liralık maddi tazminat ödemeyi taahhüt etti.

Protokolün dikkat çeken bir diğer maddesi ise iki kedinin velayeti ve masrafları oldu. Protokolde yer alan ifadelerde, "Taraflar, Buğra B.'ye ait 2 kedinin Ezgi B.'de kalması konusunda mutabık kılmışlardır. Kediler Ezgi B.'de kaldığı müddetçe ve her halükarda 10 seneye kadar Buğra B., kedilerin bakım masrafı olarak üç ayda bir olmak üzere ayda 10 bin lirayı Ezgi B'ye ödeyecektir" denildi. Bu hükümle, anlaşmalı boşanma protokolünde hayvan velayeti ve masraflarının somut bir ödeme planıyla yer alması hukuki çevrelerce örnek bir karar olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

3. KEZ HAKİM KARŞISINDA
CAMİDE UTANDIRAN HIRSIZLIK
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktı: Verdiği poz gündem oldu
Görüntüleri yayılan polis hakkında inceleme: Görevden uzaklaştırıldı
Keçiborlu’da dağlık alanda başsız erkek cesedi bulundu