Marmara Denizi trafik ayırım hattında gece yarısı hareketli dakikalar yaşandı. Kocaeli'den Aliağa'ya gitmekte olan 2 bin 999 ton motor yağı yüklü ALSU tankeri ile İskenderun'dan Karadeniz Ereğli'ye seyreden 4 bin 199 ton rulo sac taşıyan Tuğberk İmamoğlu isimli kuru yük gemisi, Silivri açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çatıştı. Saat 03:15 sularında meydana gelen kazayı, ALSU tankeri kaptanının Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine bildirmesiyle yetkililer alarma geçti.
Acil Durum Sinyali Sonrası Batma İhtimali Kesinleşti
Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sisteminden (COSPAS-SARSAT) saat 03:26'da alınan EPİRB acil durum sinyali üzerine bölgeye hızla yönlendirilen ekipler, Tuğberk İmamoğlu gemisinden hiçbir yanıt alamadı. Personellerin cep telefonlarına da ulaşılamaması üzerine Tuğberk İmamoğlu kuru yük gemisi için batmış değerlendirmesi yapıldı. Telsiz çağrılarına yanıt verilmemesi acı tabloyu gözler önüne serdi.
Can Kurtarma Araçları Boş Çıktı: Dev Arama Operasyonu Sürüyor
Olay üzerine Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda geniş çaplı bir deniz arama kurtarma operasyonu başlattı. Bölgeye sevk edilen 14 deniz unsuru, bir helikopter ve kazaya karışan ALSU tankeri fiilen arama çalışmalarına katılıyor. Yapılan ilk incelemelerde 10 kişilik mürettebatın görev yaptığı gemiye ait serbest düşmeli can filikası ve diğer can kurtarma araçları deniz yüzeyinde bulundu; ancak araçların içerisinde hiçbir gemi personeline rastlanmadı. Kayıp 10 gemi insanını bulmak için zamana karşı yarış devam ediyor.