Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (TEDAŞ), borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini Ramazan Bayramı'ndan sonra keseceğini açıkladığını belirterek, uygulamanın, borcunu ödeyemeyen kimi okullarda başladığını ve Konya'da borcu bulunan ilköğretim okullarının elektriklerinin kesildiğini ifade etti.
Derslerini elektrik olmadan yapmaya çalışan eğitimcilerin isyan etiğini savunan Koncuk, konuya ilişkin pek çok telefon aldıklarını söyledi.
Okulların elektrik, su, yakıt giderlerinin öğrencilerden toplanan paralarla karşılandığını iddia eden Koncuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Ödenek yetersizliğinden dolayı elektrik borçları biriken okullar büyük bir çıkmazdadır. Korkarız ki dün Konya'da başlayan uygulama, kısa zamanda tüm illerimize, ilçelerimize, köylerimize yayılacak ve bu gidişle öğrenciler, öğretmenler, idareciler elektriksiz kalacaktır. Fiziki mekan yetersizliği, öğretmen açığı, derslik açığı derken, okullar için bir diğer sorun da elektriksizlik olacaktır. Elektriğin olmadığı bir yerde de eğitim-öğretimin yapılmasını kimse beklememelidir.
Bilindiği gibi kış kapıdadır. Okulların elektrik olmadan ısıtılması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle çocuklarımız, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve hizmetlilerimiz soğuğa mahkum edilecek ve okullar bu kez salgın hastalıkların adresi haline gelecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı diğer illere yayılmadan skandala el koymalı ve okulların borçları MEB tarafından derhal ödenmelidir.''
Memleket