Borç yapılandırmada taksidini aksatanlara yeni fırsat

Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmasına karşın taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkan mükelleflere, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak.

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, söz konusu yılda Resmi Gazete'de yayımlanan "İş Kanunu i·le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği·şi·kli·k Yapılması i·le Bazı Alacakların Yeni·den Yapılandırılmasına Dai·r Kanun" çerçevesinde vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

Bu uygulamanın devam ettiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, "Bazı mükelleflerin, taksitlerini süresinde ödemedikleri için anılan kanunun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybettiklerini, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleri için sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkanının sağlanacağını" bildirdi.

Ekonomi Haberleri

259 MİLYONLUK ÜLKENİN ELEKTRİĞİNİ TÜRKİYE DAĞITACAK
"ELEKTRİK DAĞITIMINDA EN AZ 50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM İHTİYACI VAR"
YARGITAY’DAN İŞ SÖZLEŞMELERİ İÇİN ÖNEMLİ KARAR
TEK SAHADA HEDEF 20 MİLYON METREKÜP
NATO'DAN BÜYÜK ÖVGÜ