Bolu'da orman yangını

Göynük ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

BOLU (AA) - Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Kayabaşı Köyü mevkisinde bulunan ormanlık alanda öğleden sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini fark eden köy sakinleri Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Göynük İtfaiye Müdürlüğü'nü arayarak bilgi verdi.

Yangına itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınmasına çalışılıyor.

Yetkililer, örtü yangını olarak başlayan alevlerin tepe yangınına dönüştüğü ve 5 hektar alanda etkili olduğunu belirtti.

Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra bölgede yangın ihbarını alınca tüm ekipleri Göynük Kayabaşı Köyü'ne yönlendirdiklerini belirtti.

Şu anda 10 arazöz, 4 iş makinesi ve orman işçileri ile köylülerden oluşan yaklaşık 100 kişinin yangının kontrol altına alınması için çalıştığını aktaran Keskin, bunun yanı sıra Bursa'dan da yangın söndürme helikopteri talep ettiklerini açıkladı.


AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE