Bolu'da kınalı keklikler doğayla buluştu

Göynük ilçesinde 500 kınalı keklik doğaya salındı

BOLU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen 500 kınalı keklik, Bolu'nun Göynük ilçesinde doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklara ait araçlar ile özel kafesler içerisinde kente getirilen 500 kınalı keklik, Göynük ilçesinin muhtelif alanlarında kafeslerin açılmasıyla doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürü Kemal Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayatının doğada devamlılığının sağlanabilmesi için bu tür çalışmalar yapıldığını, yapılmaya da devam edileceğini kaydetti.

Afyonkarahisar'dan getirilen 500 kınalı kekliğin Göynük'te doğal yaşam alanına salındığını ifade eden Can, ekiplerin av yasağı olan bu alanda sürekli görev yaptığını bildirdi.

Can ayrıca kaçak avcılık yapanların ihbar edilmesinin çok önemli olduğunu, bu konuda vatandaşlardan yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü