Bolivya'da su krizi

Devlet Başkanı Morales, uzun kuraklık nedeniyle ülke genelinde acil durum ilan etti

LA PAZ (AA) - Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales, uzun süredir ülkeyi etkisi alan şiddetli kuraklık nedeniyle "acil durum" ilan etti.

Morales yaptığı basın açıklamasında, ulusal ve yerel yönetimlerin su sorunuyla başa çıkmak için tüm imkanlarını seferber etmesi için talimat verdiğini belirterek, "Bolivyalılara, en kötüsüne hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Başkent La Paz'da su depoları ve barajların kurumaya yüz tutması dolayısıyla, kentin yüksek bölgelerine günde yalnızca 3 saat su veriliyor. Pasifik'teki hava olaylarının yol açtığı sıcak hava ve kuraklık nedeniyle birçok tarım alanının ve hayvan çiftliğinin zarar gördüğü belirtiliyor.

Bolivya meteoroloji yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, ülkede, aralık ayının başlarına kadar yağış beklenmiyor.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE