Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Mehmet Naci İnci atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınan Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınan Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Rektörlük adaylığı başvuru ilanına çıkıldı.

Prof. Dr. Naci İnci kimdir?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesi'nden fizik dalında lisans derecesini, 1992'de ise fiber optik sensörler alanında Heriot-Watt Üniversitesi'nden (İngiltere) doktora derecesini aldı. 1994'te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde yardımcı doçent, 1996'da doçent oldu. 2005'te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne profesör olan ve 2014-2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Stuttgart Üniversitesi (Almanya), Gunma Üniversitesi (Japonya), Norveç Teknik Üniversitesi ve Heriot-Watt Üniversitesi olmak üzere (İngiltere) yurtdışında çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak bulundu. Prof. Dr. Naci İnci fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışıyor ve araştırmalar yürütüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Bir belediye daha YKS ücretlerini ödeyecek
OKULLAR 7 GÜN TATİL
BAKAN YUSUF TEKİN’DEN NET AÇIKLAMA
Ara tatil anketinde dikkat çeken sonuç: Öğretmenlerin yüzde 80’i kaldırılmasına karşı
Niğde'de 3. buluşma 11 Mart'ta