Bodrum'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Pakistan ve Afganistan uyruklu 62 kaçağı yelkenli tekneyle yurt dışına götürmeye çalıştığı öne sürülen Gürcistan uyruklu 3 organizatör tutuklandı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, Pakistan ve Afganistan uyruklu 62 kaçağı yelkenli tekneye yurt dışına götürmeye çalıştığı öne sürülen, aralarında 5 aylık hamile bir kadının da olduğu Gürcistan uyruklu 3 organizatör tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Güllük açıklarında şüphe üzerine yelkenli tekneye "dur" ihtarında bulundu.

İhtarın ardından durdurulan teknede yapılan aramada, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmeye çalıştıkları belirtilen Pakistan ve Afganistan uyruklu 62 kaçak ile bu kişilere yardımcı olan Gürcistan uyruklu biri kadın 3 kişi, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Torba Koyu'ndan denize açıldıkları tespit edilen kaçaklar, Yalıkavak Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, Muğla Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Kaçakçılığı organize ettikleri iddia edilen Gürcistan uyruklu 5 aylık hamile Tinatin Gamezardashvili ile Gela Zarandia ve Giorgi Labartqava, Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğindeki işlemlerinin ardından "göçmen kaçakçılığı" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı
Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki
DÜŞME ANI VE BIRAKTIĞI NOT ORTAYA ÇIKTI
BAYRAM TRAFİĞİNDE UMUT VEREN TABLO
ASELSAN şehitlerine veda