Bodrum'da kıyı temizliği

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki "Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" etkinliğinde plajlardaki atıklar toplandı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" etkinliği düzenlendi.

DenizTemiz Derneği (TURMEPA) tarafından düzenlenen etkinlikte, Bodrum'daki bazı okullardan öğrenci, veli ve öğretmenler kıyı temizliği yaptı.

Bitez Yalı mevkisindeki kafe önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, sahil şeridinden yürüyerek Bitez Adaboğazı mevkisine ulaştı. Yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşün ardından Bitez Koyu'na gelen grup, çoğunlukla piknikçiler tarafından bırakılan atıkları topladı.

Çöp poşetlerine konulan çok miktarda atık malzeme, Bodrum Denizciler Derneğine ait tekneye taşındı.

Derneğin Bodrum sorumlusu Yaman Olgaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitez'in el değmemiş koylarından birinde çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgenin düzenli temizlenmesine rağmen, insanlar tarafından kirletildiğini dile getiren Olgaç, "Bunu bir çöp temizlik kampanyası olarak değil de bir bilinçlendirme kampanyası olarak yürütüyoruz. Çocuklara bu bilinci aşılamak istiyoruz." dedi.

Olgaç, çocukların bilinç düzeyinin yükselmesi açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Etkinliğe katılan bazı öğrenciler de çevreye karşı daha duyarlı olunmasını istedi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Niğde Seni Çağırıyor! 800 yıldır ayakta duran Selçuklu cami
Dünyanın en küçüğüne değer biçilemiyor
Osmangazi Belediyesi sevilen yazarları okurlarıyla buluşturuyor
Ankara'nın radar kulaklı müzisyeni dünyaya açılıyor
ANTALYA'DA DEKOR OLARAK KULLANILIYORDU