BM'den Uluslararası Ceza Mahkemesi açıklaması

BM, Uluslararası Ceza Mahkemesinden ayrılmayı düşünen ülkelere, ayrılmak yerine kalıp sistemi düzeltme çağrısında bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) ayrılmayı düşünen ülkelere, ayrılmak yerine sistemin içinde kalarak mahkemenin iyileştirilmesi çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, birçok ülkenin UCM'nin sorunlu olduğunu dile getirdiğini belirterek, "Biz ise üye ülkelere mahkemeden ayrılmak yerine kalıp sistemin iyileştirilmesi için çalışılması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Güney Afrika'nın UCM'den ayrılma kararını açıklamasının ardından kendilerine ön yargılı davranıldığını öne süren Afrika ülkelerinden Burundi ve Gambiya da UCM'den ayrılacağını duyurmuştu.

Daha önce de Rusya, UCM'nin kuruluş belgesi olan Roma Statüsü'ne taraf olmayacağını belirtirken, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte de ülkesinin UCM'den ayrılabileceğini açıklamıştı.



AA

Gündem Haberleri

BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı
Danıştay, Gökçek dosyasını yeniden açtı
Astsubay Kıdemli Başçavuş Talat Okur şehit oldu
Alsancak’taki çukur kazası sonrası elektrik şirketine 100 bin TL ceza