BM'den Uluslararası Ceza Mahkemesi açıklaması

BM, Uluslararası Ceza Mahkemesinden ayrılmayı düşünen ülkelere, ayrılmak yerine kalıp sistemi düzeltme çağrısında bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) ayrılmayı düşünen ülkelere, ayrılmak yerine sistemin içinde kalarak mahkemenin iyileştirilmesi çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, birçok ülkenin UCM'nin sorunlu olduğunu dile getirdiğini belirterek, "Biz ise üye ülkelere mahkemeden ayrılmak yerine kalıp sistemin iyileştirilmesi için çalışılması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Güney Afrika'nın UCM'den ayrılma kararını açıklamasının ardından kendilerine ön yargılı davranıldığını öne süren Afrika ülkelerinden Burundi ve Gambiya da UCM'den ayrılacağını duyurmuştu.

Daha önce de Rusya, UCM'nin kuruluş belgesi olan Roma Statüsü'ne taraf olmayacağını belirtirken, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte de ülkesinin UCM'den ayrılabileceğini açıklamıştı.



AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı